VvE Diensten - Onderhoudskosten gebouw - NEN 2767

NEN 2767

Conditiemeting volgens de NEN 2767

Gebouwen, en onderdelen daarvan, lijden onder slijtage en lopen schade op. De technische kwaliteit gaat achteruit door achterstallig onderhoud. Om dit te voorkomen is een gedegen technisch onderhoudsplan nodig. Door het in kaart brengen van de benodigde onderhoudswerkzaamheden kunnen de financiële middelen die daarvoor nodig zijn, tijdig worden gereserveerd. NEN 2767 is de norm voor conditiemeting. Een conditiemeting is het instrument om de fysieke kwaliteit van bouw- en installatiedelen van gebouwen objectief en uniform te meten. Een conditiemeting is een checklist waarmee de technische staat van een gebouw of een onderdeel daarvan kan worden gemeten.

 

Doel van norm NEN 2767

Conform de NEN 2767 kan de technische staat van alle bouw- en installatiedelen van gebouwen in kaart worden gebracht. Door middel van conditiescores is het mogelijk vergelijkingen tussen de verschillende onderhoudssituatie van objecten te maken, en de risicoaspecten van de geconstateerde gebreken te bepalen. Dat geeft inzicht in onderhoudskosten en vormt de basis om meerjarige onderhoudsplanningen op te stellen.

 

De NEN 2767 als basis voor het MJOP

Onderhoudskosten bepalen een belangrijk deel van de kosten van vastgoed. De technische conditie van gebouwen en installaties met bijbehorende gebreken vormen de basis voor de planning van onderhoudsmaatregelen en de meerjarenbegroting (MJOP). Met het MJOP reserveert u als eigenaar op basis van de werkelijke onderhoudsbehoefte en is de planning voor het onderhoud gedurende 25 jaar inzichtelijk. FOCUS Vastgoed Groep is een professioneel vastgoedbeheerder. Wij hebben alle expertise in huis voor het uitvoeren van een conditiemeting en het opstellen en/of updaten van uw MJOP. Jaarlijks wordt het MJOP door onze vastgoedadviseur voorzien van nieuwe informatie die resulteert in een geactualiseerde MJOP. De informatie die jaarlijks in het MJOP wordt verwerkt, omvat:

  • De conditiescore van het gebouw conform de NEN 2767-methodiek;
  • Het uitvoeringsjaar en interval in combinatie met storingshistorie;
  • De gerealiseerde projectgegevens van het voorgaande jaarplan;
  • De toetsing van eenheidsprijzen en de indexcijfers per discipline;
  • Toelichting tijdens de ALV.

 

FOCUS Vastgoed Groep is uw partner

FOCUS Vastgoed Groep is een zelfstandig en onafhankelijk fullservice vastgoedbeheerder. Wij zijn gespecialiseerd in het duurzaam beheren en onderhouden van uw vastgoed, nu en in de toekomst. Wij adviseren u graag. Wij zijn transparant over onze werkwijze en we houden u als opdrachtgever graag betrokken en geïnformeerd. In onze digitale omgeving kunt u meekijken in de onderhoudsprojecten die FOCUS Vastgoed Groep voor u uitvoert.

 

Indien u vragen heeft, of vrijblijvend een offerte bij ons wilt opvragen, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 085 016 1770 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Vormgeving en realisatie: Schot Marketing en Communicatie schot.nl